Estafetterun
10-06-2017

De "bosjesmannen" van basisschool de Flora hebben vanmorgen toch nog een gouden beker gekregen en een speciale huldiging op school gehad. Aanleiding voor deze huldiging was de diskwalificatie afgelopen zondag bij de estafetterun Borne voor het schoolkampioenschap.

Het team, bestaande uit Joris Roesink, Justin Annink, Sepp Kroese en invaller Len Schulten, behaalde vorig jaar al de tweede prijs en had zich helemaal verheugd op het erepodium dit jaar. Niks leek dit schoolkampioenschap in de weg te staan voor deze toptalenten echter afgelopen zaterdag sloeg het noodlot toe toen Sepp Kroese tijdens een voetbalwedstrijd geblesseerd raakte. Er werd zaterdag direct een noodoproep gedaan voor een invaller, gelukkig was de oplossing dichtbij en bood teamgenoot Len Schulten aan in te vallen voor Sepp. Opgelost zou je denken.... zondagmorgen ging het gelukkig weer beter met Sepp en besloot hij toch wel mee te lopen. Len was inmiddels ook gearriveerd en ingeschreven dus ook Len mocht meedoen.

Glansrijk en met grote overtuiging wonnen de bosjesmannen de eerste prijs en klommen vol trots op het erepodium. Totdat de organisatie besloot dat de mannen geen recht hadden op de grote wisseltrofee voor het scholenkampioenschap omdat ze een " huurling" van een andere school hadden mee laten doen. Wat een ontzettende teleurstelling was dit voor deze sportieve jongens. Ze moesten de beker overdragen aan de Jan Ligthartsschool die de tweede prijs had behaald.

De ouderraad van de Flora besloot het er niet bij te laten zitten en heeft vanmorgen alsnog de jongens op het erepodium gezet en beloond met een mooie gouden beker; kampioenen Estafetterun 2017! Eer wie eer toekomt!terug